sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tervetuloa!

Heippa! Monet teistä varmasti päätyivät tänne vanhan Arkirallia-blogini kautta. Arkirallia-blogissa kirjoittelin nimensä mukaisesti meidän lapsiperhearjesta. Lasten kasvaessa ahdistus heidän elämänsä jakamisesta alkoi kasvaa ja nyt esikoisen aloittaessa jo koulun, Arkirallia-blogini tuli tiensä päähän.

Palava halu bloggaamiseen ei sammunut. Monet illat olen pohtinut, mistä voisin blogata. Pitäen oman tyylini, mutta jättäen lapset enemmän taka-alalle kirjoituksista. Eilen se iski. Kävelin lasten kanssa metsässä ja ihasteltiin yhdessä meidän luontomme kauneutta ja ihmeellisyyttä. Mielessäni ajattelin, että kun vaan kaikki eläisivät edes hieman puhtaammin, tämä luonto myös pysyisi tällaisena.

Olin lapsena hyvin luonnonlapsi. Nautin ulkoilusta, enkä välittänyt ulkonäköasioista. Meikkikokeiluja oli muutamia, mutta ne jäi aina päivän-kahden mittaisiksi. Lähestyessä aikuisuuden kynnystä, tilanne meni päälaelleen. Meikkasin melko paljon ja värjäsin hiuksia. En vienyt edes roskia ilman meikkivoidetta ja poskipunaa. Käytin hajusteita, niin iholla kuin kodin siivoamisessa. Nautin tuoksuista. Äitiyden myötä vähensin hajusteita, mutta en kemikaaleja. En ajatellut ympäristöasioita. En edes kierrättänyt, sinne lensi sekajätteisiin niin ruanjämät kuin paperisilput.

Sitten sekä omat että poikani allergiat pahenivat. Vähensin mielestäni kemikaaleja entisestään, mutta siellä ne Kiilto cleaning purnukat nököttivät yhä siivouskomerossa ja lutrasin niillä lähes päivittäin kotiani muka puhtaammaksi. Pesin hiukseni tavallisella shampoolla ja käytin tavallisia meikkejä silloin tällöin.

Kunnes pari kuukautta sitten jouduin anafylaktisen reaktion takia sairaalaan. Kasvot turvonneina ja iho rajusti punoittavana tipassa maatessani tajusin, että nyt Pirre heität ne kemikaalit kankkulan kaivoon ja alat elää puhtaammin. Seurasi rajua googlettelua, imin informaatiota itseeni, tein muistiinpanoja. Heitin purnukoita ja pulloja pois, otin luonnollisempaa tilalle. Viime viikolla kävin läpi epikutaanitestit ja sain tietää mille kaikelle olenkaan allerginen. Siitä seuraavassa kirjoituksessa sitten lisää.


Miten luontosuhteeni muuttui? Miten siitä "no samalla autolla ne sinne kaatikselle menee"-tyypistä tuli kierrätysfriikki? Mitä tuotteita käytän? Miten aloin elämään ekologisemmin ja paljon, paljon puhtaammin? Miten allergiat näkyvät arjessa? Tästä kaikesta ja siihen liittyvästä haluan kirjoittaa täällä Puhtaammin-blogissani. Toivottavasti sinä haluat seurata ja kulkea mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti