torstai 20. lokakuuta 2016

Pyykinpesuainepainajainen

Kuvittele tilanne: Saavut jumppatunnille. Riisut päälyvaatteesi ja innosta puhkuen odotat alkavaa tuntia, viikon kohokohta. Jumppakaveri saapuu Bio Luvilin ja Comfortin tuoksuisena. Huuliasi alkaa poltteleen ja nenää kutittaan. No kohta se tunti alkaa, ajattelet. Saliin saapuessa se nurkkapaikka onkin varattu. Jumppaat Bio Luvil-pilvessä. Puolessa välissä tuntia kurkkuasi alkaa kuristaa ja silmiä vetistämään. Pakko lähteä kotiin kesken tunnin. Jonkun toisen pyykinpesuaineen takia.

Edellinen tapaus sattui minulle pari viikkoa taaksepäin. Se ei ollut ensimmäinen, eikä taatusti viimeinen kerta. On rankkaa ja surullista, että allergiat ajaa tähän tilanteeseen. Olen myös joutunut samasta syystä lähettämään lasten kavereita kotiin. Mainitsemaan hoitolasten äidille pesuaineprobleemasta. Kaikki ovat aina suhtautuneet asiaan ymmärtävästi ja hyvin, mutta itselleni tämä on vielä vaikeaa. En tykkää valittaa, mutta on vain pakko ajatella omaa ja lasten terveyttä.

Monesti sitä miettii, että jos joku oireilee pesuaineista näin pahasti...niin minkälaisia myrkkyjä ne oikeasti on? Jopa pienten vauvojen vaatteet haisee vahvalle pesuaineelle. Herkkä vauvan iho ja järkyttävä kemikaalikuorma ei vaan voi olla hyvä yhdistelmä. Annettais vauvojen mieluummin tuoksua vauvalle, eikä Omolle. Tiedän tämän olevan monille tottumiskysymys. Sitä se oli mullekin, ennenkuin tulin järkiini. Olen katunut jälkikäteen sitä hajusteiden määrää, mitä olen aikanaan käyttänyt.

Pesin pitkään meidän vaatteita Marseille-saippualla, jota raastoin ja liotin kuumaan veteen. Valitettavasti kuitenkin laventelin tuoksuinen aiheutti mulle aivastuskohtauksia ja se "perinteinen" taas jätti valkopyykin harmahtavaksi. Tahrat eivät myöskään lähteneet toivomallani teholla. Marseilleen voisin kuitenkin kuvitella palaavani, kun lapset ovat sen verran isoja, että pyykki ei ole niin likaista kuin nyt. Onhan se ekologista ja sisällysluettelo ihanan lyhyt ja luonnollinen.

Nyt meillä on Allegron ekoa. Kotimaista ja pesuaineista varmasti ekologisinta sekä vähäkemikaalisinta (onko toi edes sana?), mitä markkinoilla on. Pesutulos aivan loistavaa. Pois en enää vaihda. Huuhteluainetta en enää käytä, paitsi lakanapyykissä etikkaa.

Mitä teillä käytetään? Onko muita, jotka kärsivät toisten pesuainehajuista?

3 kommenttia:

  1. Meillä käytetään Erisania, nestemäisenä.

    VastaaPoista
  2. Meillä käytetään Erisania, nestemäisenä.

    VastaaPoista
  3. Allegro plussaa olen käyttänyt 10 vuotta👍. Viime raskaudesta tuli mieli halu pestä hajustetulla mutta eipä iho kestänyt. Suosittelen kokeileen ihottumaans nus kin perennial rasvaa. Kasvipohjasta

    VastaaPoista