keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Vegaanipiparit

Täällä ollaan! Olin nettipimennossa viikon verran, siitä hiljaisuus. Nyt täällä taas porisemassa.
Meille on satanut jo ihanasti lunta. Hiekka ja nurmi vielä näkyvissä, mutta eiköhän me vielä lisää saada lumipeitettä. Hämärä laskeutuu jo neljän maissa, nyt puol viideltä on jo säkkipimeää.

Inspiroiduttiin edes vähän lumisemmasta maisemasta tänään sen verran, että päätettiin leipoa vuoden ekat piparit. Hoitolapset ehti harmillisesti lähteä ennenkuin päästiin kapustan varteen, mutta oman trion kanssa nenänpäät jauhossa leivottiin vegaanipipareita. Etsin netistä eri reseptejä ja muokkasin niistä kuiva-ainekaapin sisällön perusteella sopivan. Nappiin meni, tämä ohje jää kyllä meille käyttöön ja siksi jakoon blogiinkin!


Ekaksi keitin raakaruokosokerista ja vedestä  siirapin.  Mittasuhteita en siinä tajunnut yhtään ottaa ylös. Neropattina en ole ennen edes tiennyt, että siirapin teko on noin helppoa. Kiitos kokkisysterin, olen taas asiaa viisaampi ja puhtaampi! Mietin, että nyt joulun alla voisi tehdä siirapin niin, että kiehauttaisi sen joukkoon suoraan nämä piparitaikinassa käytetyt mausteet ja säilöö purkkiin. Joulusiirappia. Sitten ei tarvisi piparitaikinaa tehdessä kiehauttaa kuin vesi ja lisätä joulusiirappi sen joukkoon.

Sitten itse piparitaikinaan:
1/2dl vettä
1/2rkl kanelia
1/2rkl jauhettua neilikkaa
1/3rkl pomeranssia
1/2dl siirappia
80g kookosöljyä
1,5dl raakaruokosokeria
Pienen pieni ripaus suolaa
3dl vehnäjauhoja
1,5dl ruisjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1/3dl kauramaitoa (mikä tahansa kasvimaito käy varmasti)

Kiehauta vesi ja mausteet. Lisää sitten siirappi ja kiehauta. Sekoita joukkoon kookosöljy, niin että se sulaa. Kaada seos sokerin ja suolan päälle ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot, jotka olet sekoittanut keskenään, vähitellen samalla sekoittaen. Tässä vaiheessa taikina on "murua". Lisää sitten kauramaito ja muotoile palloksi. Kookosöljyn ansiosta tätä ei välttämättä tarvitse jähmettää jääkaapissa ensin, vaan piparintekoon pääsee heti.


Ohje on pieni, meillä tuli vaan yksi pellillinen plus lasten mahassa olevat taikinapallot. Ens kerralla tripla-annos kyllä tehtävä.

Joko teillä on leivottu ekat piparit? 

Etanamuotti ei ehkä niinkään sovi vegaanisiin pipareihin...hahah!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti