sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Helppo tapa tehdä jugurttia itse

Tarvitset:

2dl "siemen"jugurttia
1l wanhan ajan maitoa

Jos ostat siemenjugurtin kaupasta, pidä huoli, että se sisältää vain maitoa ja hapatetta.

Keitä maito kiehuvaksi. Sekoita kokoajan,  ettei pala pohjaan. Kaada maito mielellään lasiseen astiaan. Anna jäähtyä noin 42 asteiseksi. Mulla ei ole mittaria, kokeilen kämmenselälle, että on sellasta kädenlämpöistä selkeästi lämpimämpää. Kaada sitten siemenjugurtti maidon joukkoon ja sekoita. Kansi astian päälle. Vie lämpöisään paikkaan  (takan/leivinuunin päälle, jääkaapin päälle tai kuten meillä kylppärin lattialämmön päälle). Peitä astia villavaatteella. Anna tekeytyä yön yli tai noin 12 tuntia. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin. Muista, ettet syö kaikkea, vaan jugurttia ollessa enää 2dl teet uuden satsin.

Helppoa, ekologista, halpaa, puhdasta ja ah, niin hyvää! Meillä menee lapsilla ihan pelkältään, mutta useasti laitan päälle itsetehtyä mysliä tai kauraleseitä ja banaania. Joskus herkunnälässä sekoitan heille joukkoon Bonnen mangososetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti